Vi har sedan vi startade 2014 haft ett extra fokus på scenkonst för barn och unga. Vår ambition har alltid varit att skapa och spela scenkonst som berör och engagerar inbakat med en stor portion humor. Vi har ingen egen scen men med basen i Linköping och Östergötland innebär det att vi ofta är ute på turné runt om i hela Sverige. Vi spelar i gymnastiksalar, samlingslokaler, klassrum och bibliotek. Vi möter inte bara barn och unga i

föreställningssammanhang. Vi gör även workshops med pedagogisk inriktning och Skapande skola projekt. Vårt koncept är att vi utgår från våra föreställningar och tar fram workshops, ibland utifrån specifika önskemål och behov. Vi har också möjlighet att arrangera kompetensutveckling och inspiration för pedagoger som vill utvecklas kreativt. Läs mer om detta under fortbildning. Till en del av våra föreställningar ingår även ett pedagogiskt material som erbjuder olika sätt att arbeta med den specifika föreställningen i klassrummet.


Har du/ni några frågor eller förslag på skolsamarbeten så tveka inte att kontakta oss.


Skapande Skola är ett stadsbidrag som skolorna söker genom kulturrådet och är bra möjlighet för skolorna att öka sina elevers upplevelse av kultur. Det går att söka pengar för att exempelvis köpa in en föreställning med efterföljande workshop med et passande tema. https://www.kulturradet.se/sok-bidrag/skapande-skola/



Workshops

Varje grupp vi möter är unik vilket gör att precis 
som våra föreställningar anpassas efter den 

publik vi har så anpassas även våra workshops.

Vi har ingen färdig mall som vi utgår från, istället

så har vi massa övningar och erfarenhet som vi

kan klippa och klistra för att erbjuda en skräddarsydd workshop för just er grupp. 


Vad som däremot är gemensamt i våra workshops är vårt sätt att jobba, vi jobbar främst med storytelling, dvs vi använder inget förutom våra egna kroppar och fantasin. Vi tränar kreativt genom improvisation, samarbete och humor.


Exempel hur en workshop kan se ut:

  • Två workshops med en årkurs 4:a med tema samarbete och kontakt.

Vi börjar första träffen med att lära känna gruppen genom lekar och övningar som ger gruppen möjlighet att skapa tillsammans med varandra. Vi arbetar kreativt med leken i centrum men även med koncentration och fokus genom utmanande övningar som kräver samarbete. Gruppen får testa på att skapa och även visa upp för varandra i mindre konstellationer. 

Andra träffen börjar vi  arbeta i större grupper för att deltagarna ska få skapa sina egna versioner av någon historia. Gruppen får arbeta på samma sätt som vi arbetar när vi skapar våra föreställningar, på golvet genom improvisation och lek. Vi avslutar i en stor historia där alla deltagare är med som vi visar upp för varandra. 

  • En workshop för årskurs 6 på en timme med tema kroppsspråk.

Vi börjar med en enkel namnrunda där vi använder rörelse Vi fortsätter sedan med övningar som behöver koncentration och kommunikation utan ord för att utforska vad vi egentligen har tillgängligt med vårt kroppsspråk. Vi arbetar igång kreativiteten genom lekar för att sedan avsluta med att låta gruppen lära sig ett trolleritrick. Vi använder den tid vi har för att lära oss tekniken och sedan ta vara på vad vi har gjort hittills som fokus på kroppskontroll för att sedan finslipa och visa upp för varandra. 


Detta är alltså några exempel på hur en workshop kan se ut och anpassas till målgruppen. Vi kan därför erbjuda workshops till alla åldersgrupper, förskola, grundskola, gymnasium, vuxengrupper och grupper med särskilda behov.

Gage baserat på grupp och längd
Förskoleklass: 4.000 kr (högst 40 min/workshop)
Åk 1-4: 5.000 kr (högst 90 min/workshop)
Åk 5-9: 6.000 kr (högst 120 min/workshop)
Vuxna: enligt överenskommelse


Detta är de priser vi brukar utgå ifrån, priser kan justeras efter upplägg och överenskommelse som t.ex. i kombination med föreställning eller önskemål av innehåll.


Är ni intresserad av att vi kommer till er skola och håller workshops så kontakta oss med era önskemål så skräddarsyr vi något just till er.