Vad vi håller på med

Fyraåringen säger: ”kan själv” och det säger vi också!


I Teater Imba är alla tre lika mycket skådespelare som vi är regissörer, författare, ljussättare, dramaturger, kritiker, fans eller maskotar. Ingen har någon bestämd roll och arbetet utgår från samarbete och lek.

Precis som Storytelling, vilket är vår främsta form av berättande.

Storytelling är vad vi kallar den form av fysisk teater vi arbetar med och det är exakt vad det låter som, berätta en historia, men det är även så mycket mer! Med inga andra redskap än våra kroppar och de ljudeffekter vi kan åstadkomma så skapar allt från karaktärer till en enkel dörr. Och vem säger att en dörr inte kan ha personlighet?


Även om vi alla är från olika bakgrunder så har vi funnit ett gemensamt sätt att arbeta: överraska varandra och oss själva.

Detta gör vi genom att konstant improvisera fram nya lekar med varandra som bjuder in till nytt material. Inom Storytelling är publiken den bästa partner man kan ha och ingen publik är den andra lik så förändras även våra föreställningar för varje gång.


Improvisation är ett ord som återkommer ofta bland oss, likaså Golvet. Oftast slänger vi ihop de i meningen ”improvisera på golvet”. Med det menar vi att våra föreställningar sällan skapas i och med att vi sätter oss ner med penna och papper utan de skapas direkt på golvet.

Någon gör någonting, de andra följer med deras egna impulser och helt plötsligt har vi börjat leka!


Det må vara en klyscha men det viktigaste är att man har roligt!

Kortfattat hur vi arbetade fram

Snuvan, Friskus och Bacilluskan"