Workshops

som vi erbjuder

Vi kommer alla tre från olika bakgrund inom teatern.           
När en var lärare, spelade en annan Romeo och Juliet medan den tredje satte eld på sig själv.

 

Detta har  då resulterat i en hel drös med varierande erfarenheter som vi bara längtar att få dela med oss av.

Självklart är vi också aktiva i SKAPANDE SKOLA.

 

De ämnen vi erbjuder inom våra workshops är:

Skapande Skola

Skapa historier på golvet genom fysiskt historieberättande med endast sin kropp som redskap.

Vi utforskar fantasins gränser och går några steg till efter det. Vi utgår ifrån mim, rytm, timing och ge sina impulser allt utrymme i världen.


För de yngre eleverna har en "lektion" sett ut som så att vi börjar med att gå igenom olika ämnen som vi själva använder oss av i våra föreställningar. Fantasi, koncentration, rörelse och samarbete. Allt för att eleverna i slutet ska få använda sin kreativitet och vad de har lärt sig för att skapa en kort föreställning. Sin egen version förstås!


När vi har arbetat med lite äldre elever så har fokus mest legat på hur vi kan koppla det fysiska arbetet med kreativt arbete. Våra föreställningar skapas alltid genom improvisation på golvet hellre än vid skrivbordet. Därför kollar vi på elevernas individuella uttryckssätt och med fysisk improvisation hjälper vi till att lysa upp deras egna versioner av t.ex. storytelling.

Clown

Utforska Clownens spontanitet genom att arbeta med nuet, utifrån naivitet, ärlighet och impulser.

I detta koncept så går vi dels in på Clownens regler som fungerar som ett skyddsnät för skådespelaren samt konsten att finna leken. Och framför allt, publikrelationen!

Akrobatik

Fokus på kroppsmedvetenhet och var balansen ligger. Att utveckla en kullerbytta eller en hjulning till något mer än ett trick. Att lita på sin partner och framför allt sig själv och sin egen förmåga att skapa något som faktiskt är intressant att titta på.

Stunt & Stage Fight

Lär dig falla och slåss på låtsas. Ja, så simpelt kan det vara!

Dans & Kontaktimpro

Utforska uttrycket i rörelsen och kontakten. Viktskiftningar mellan sig själv och sin partner, låta rörelsen flyta på och låta dansen ta sin plats. Tillit till sina partners på scen; sig själv, sin partner, publiken och rummet.

Drama

Ensambleövningar. Bejaka. Textarbete. Röst. Krossa blockeringar. Släppa lös kreativitet. Statusövningar. Vi gör det skoj!

Kan även framföras som kombinerad föreläsning med dramaövningar på ett givet tema som till exempel hur man ger ett första intryck eller göra ett möte intressant utan att behöva använda animationer i Power Point.

Storytelling

Storytelling är ett begrepp som kan betyda många olika saker beroende  på vem som säger det. Vår tolkning är enklast att förklara om man har sett någon av våra föreställningar då det är den form vi skapar i.

Storytelling är en fysisk teaterform där man inte använder sig av rekvisita, musik eller speciell koreografi. Istället använder man kroppen som verktyg för att skapa allt från möbler till ljudeffekter.

Så för att kortfatta; lär dig använda din kropp som verktyg.

Gage baserat på grupp och längd:
Förskoleklass, 4.000 kr (högst 40 min/workshop)
Åk 1-4, 5.000 kr (högst 90 min/workshop)
Åk 5-9, 6.000 kr (högst 120 min/workshop)
Vuxna, enligt överenskommelse


Alla workshops går även att kombinera med föreställning med tema från föreställning och/eller på önskemål av arrangör. För återkommande workshops eller i samband med föreställning kan ni ringa eller maila så skräddarsyr vi ett komplett paket.