Föreställningar
(Just nu!)

I Teater Imba har vi gärna flera projekt på gång samtidigt. Vi arbetar konstant fram nytt material för alla åldrar. De färdiga föreställningar vi erbjuder just nu kan ni läsa mer om nedan.
  

Då vi har vår grund i improvisation, så har vi nära till att hitta på nya koncept på kort tid eller direkt på plats. Så vår repertoar är inte direkt begränsad.

Vår Version av Ankungen

 

Rekommenderad ålder: 3-6 år

Längd: ca 20 min

För mer information, klicka här


En saga om att passa in i en saga om att lista ut vem man är!
I denna lilla historia följer vi en… person!? Varken han eller hon, den eller det, upp eller ner. En person som så många andra personer försöker hitta sitt sätt att passa in, sin egen version av sig själv! För hur ska man egentligen vara? Varför kan man inte bara göra som man ska? Hur gör man som man ska?
Kanske finns svaren där man minst anar det…


Denna föreställning påbörjades sommaren 2020 som en cykelturné! Tanken var att kunna spela överallt, när som helst och för både små och stora grupper. I Teater Imba utgår vi alltid utifrån en fysisk berättarform vilket gör att vi inte behöver något annat än våra egna kroppar och publikens fantasi!

Vår Version av Tarzan & Jane

 

Rekommenderad ålder: 3-7 år

Längd: ca 20 min

För mer information, klicka här


En historia som utspelar sig i ett outforskat paradis där djungelns lag råder. Där de starkaste och modigaste överlever. … Men om man inte är så modig då?

Vår Version av Tarzan är en berättelse om att känna sig ensam och rädd och om kampen att övervinna sin rädsla. För egentligen är väl alla rädda för något även om man gömmer det bakom tuffhet eller kanske ett gevär.

 

En vacker historia om att vara stolt över den man är, om vänskap och om att man faktiskt får vara rädd samt såklart om Tarzan och Jane, kriminella silkesapor, en skjutglad Clayton, Sengångaren Stefan med sitt eget tempo och självklart en rejäl dos humor!

Vår Version av Robin Hood


Rekommenderad ålder: 5-13 år

Längd: ca 40 min

För mer information, klicka här”Det är Robin Hood vi vill ha!”

Räddaren i nöden som ger till de fattiga vad han tagit från de rika.

En hjälte vars namn ekat genom tiderna och hans minst lika kända lilla vän som kanske inte är så liten. Följ denna heroiska berättelse som tar upp kampen mot Prins John och hans lilla vän som faktiskt är rätt liten. Sist men inte minst ska vi inte glömma den otroliga Marion som kanske är mer än bara ett kärleksintresse!

Ni känner förstås igen historien om Robin Hood som är Teater Imbas senaste klassiker med den typiska stil som förstås hör till.

 

Det vill säga, Vår Version.

Välkommen till Teater Imbas humoristiska, solidariska, konstiga och annorlunda föreställning om mod, kärlek och medmänsklighet!

Vår Version av Askungen


Rekommenderad ålder: 5-13 år 

Längd: ca 40 min 

För mer information, klicka här

 

En klassisk saga om drömmar och förhoppningar. En flicka uppväxt i ett hem utan kärlek som tvingas slava och arbeta utan någon vila. Hur länge orkar man hålla hoppet vid liv?

 

I denna föreställning ställer vi frågorna vi alla räds svara på; Vad ska jag ha på mig? Vad har jag egentligen för skostorlek? Och vad är en bal på slottet?

 

Teater Imba berättar denna kända historia på sitt eget sätt med hjälp av improvisation, humor, dans och trams. Tillsammans med publiken skapas en aldrig tidigare visad version av Askungen.


Digitalt?


Sitter ni som vi och bara längtar tills det går att se teater igen?

Då har vi glada nyheter! 


Vi erbjuder nu ett urval av våra föreställningar digitalt! Nu menar vi inte bara en envägsstream där ni får se våra (hyfsat) vackra nunor utan en livestream där vi även möter er i ert klassrum, bibliotek, aula eller drive-in bio!

Vi erbjuder även workshops för både vuxna och yngre.

Vill ni veta mer så släng iväg ett mail eller en signal så berättar vi mer!

Vår Version av Skönheten och Odjuret


Rekommenderad ålder: 5-13 år

Längd: ca 40 min

För mer information, klicka härVi har alla hört historien om Skönheten och Odjuret, den klassiska sagan om Prinsen som får betala dyrt för sin fåfänga. Om Belle, flickan med böcker som sin största passion som gör allt för att hjälpa hennes smått förvirrade far som är uppfinnare. Och Gaston, byns pompös som till varje pris vill gifta sig med Belle.

 

Ni känner igen historien kanske.

Men om vi gör pappan lite extra förvirrad? Gör odjuret extra fult och rädd för höjder? Om Belle avskyr hästar som döljer saker?

 

Då kan vi lova er en föreställning ni aldrig sett förut!

Vår Version av Lejonkungen

 

Rekommenderad ålder: 5-13 år

Längd: ca 30 min

För mer information, klicka här


En son av en älskad kung.

Kungens avundsjuke bror smider ondskefulla planer att ta över tronen.

Prinsen, faderlös och sorgsen blir tvungen att fly landet, finner nya vänner och återkommer för att utmana sin farbror och återta sin rättmättiga plats på tronen.

 

Historien om Haml… Nej vänta. Simba heter han ju!

 

Jaja, vi får väl se vad som händer när vi sätter Thomas och Christian på scenen och låter de köra på. 

Ett Leende I Taget

Rekommenderad ålder: 15 år och uppåt

Längd: 60 min

För mer information, klicka här


Ett Leende i Taget är en soloföreställning i en akt som vill utforska och blotta de känslor vi jobbar så hårt för att dölja.
Ställer de frågor vi inte vill ha svar på.

Slänger de anklagelser som vi själva måste ta ansvar för.
En föreställning som drar undan den leende masken för att genom ett uppriktigt och ärligt uttryck visa vad som finns bakom.


I denna föreställning går vi ett steg ifrån vår vanliga repertoar med familjeföreställningar och riktar oss istället mot ungdomar och vuxna.
En komisk föreställning om psykisk ohälsa för att kortfatta det hela.

Produktioner som ligger på hyllan

Dessa föreställningar erbjuder vi tyvärr inte för tillfället. Däremot får vi se vad framtiden håller, därav är de nu endast på hyllan så länge. 

Alla Kan Inte Vara Bäst


Rekommenderad ålder: 3-7 år
Längd: ca 35 min
För mer information, klicka här


Alla kan inte vara bäst men alla kan göra sitt bästa!

Alla har vi fantasi som ibland flyger iväg och då kan till och med den till synes tråkigaste vardagssyssla fyllas av lek och glädje. Alla Kan Inte Vara Bäst är en fantasifylld föreställning om att misslyckas. Hur ett fel kan bli så rätt och med lite påhittighet går det att finna magi runt varje hörn.

Med endast en clown, en väska och en mopp städar Teater Imba sig igenom denna föreställning med jonglering, trolleri, dans och massor andra konstigheter!

Vår Version av Snövit & de 6-8 Dvärgarna

 

Rekommenderad ålder: 5-13 år

Längd: ca 30 min

För mer information, klicka här


Snövit är en av den västerländska historiens mest kända sagor som började via folkmun,

 

blev förfinad av Bröderna Grimm och magisk av Disney. Nu är det förstås vår tur att framföra

 

vår version med allt från dvärgar du inte hade hört talas om till några rätt kreativa lösningar

 

om vi får säga det själva.

 

Med Lena och Christian på scen erbjuder vi en fysiskt imponerande föreställning med humor för alla åldrar.

 


Samtidigt för länge sedan

Rekommenderad ålder: 13-18 år

Längd: 60 min

För mer information, klicka här


En fysisk föreställning

om att göra val och ta konsekvenserna,

om att kompromissa utan att tappa sig själv,

om att göra upp med föreställningar om vem man är och borde vara,

om att kunna se sig själv i spegeln,

om att samtidigt för länge sedan var allt mycket enklare och

om att samtidigt för länge sedan var det lika svårt.


Teater Imba har med denna ungdomsföreställing ambitionen att på ett ärligt, enkelt och komplicerat sätt berätta en historia rörande relationer, samlevnad och identitet. Med utgångspunkt i gruppens egna unika berättarteknik är målsättningen att nå en ny målgrupp i syfte att väcka diskussion och reflektion kring dessa ämnen.

Under Produktion


Rekommenderad ålder: 15 år och uppåt
Längd: ca 60 min


"Under Produktion" är skapad i samverkan med Byrån mot diskrimenring och Koll På Jobbet. Föreställningen är framtagen utifrån 


Håll koll här på hemsidan och på våra sociala medier för mer information!