Ett Leende I Taget

”En man går till doktorn. Han säger att han är deprimerad. Han säger att livet är hårt och grymt. Han säger att han är alldeles ensam i en hotfull värld där vad som ligger framför honom är vagt och osäkert. Doktorn säger, 'Behandlingen är enkel. Den store clownen Pagliacci är i stan ikväll. Gå och se honom. Det borde muntra upp dig.' Mannen börjar gråta. Han säger, 'Men doktorn... Jag är Clownen Pagliacci.'”

 

Depression och psykisk ohälsa blir allt vanligare i dagens samhälle. Då nedstämdhet och brist på motivation inte alltid är lätt att diagnostisera eller ens känna behov att det måste vara en diagnos blir ämnet i sig väldigt tabubelagt. Det pratas inte om och än farligare, man döljer det.

Detta kan man se en extra tydlig skillnad på bland unga, speciellt i gymnasienivå. Är det pressen av skolan, hormoner, samhället eller den teorin om sockret i godis som är grund till denna skillnad?

Vi vet inte.

 

Där emot inser vi vikten att belysa vad man inte alltid pratar om!

Ett Leende i Taget är en soloföreställning i en akt som vill utforska och blotta de känslor vi jobbar så hårt för att dölja. Ställer de frågor vi inte vill ha svar på. Slänger de anklagelser som vi själva måste ta ansvar för. En föreställning som drar undan den leende masken för att genom ett uppriktigt och ärligt uttryck visa vad som finns bakom.

 

 

Boka föreställningen?

boka@teaterimba.se